2013. december 30., hétfő

Fűszeres kréker

Hozzávalók: 

10 dkg finom liszt, 
5 dkg rétes liszt, 
10 dkg vaj vagy Ráma margarin, 
1 tojás sárgája, 
1 kávéskanál só, 
1 mokkáskanál piros paprika, 
1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors és fokhagyma por, 
2 evőkanál citromlé, 
15 dkg reszelt sajt vegyesen / ementáli, karaván, gouda, trappista, parmezán kinél mit rejt a hűtő.../.

A tojás szétválasztjuk és a fehérjét félretesszük a kenéshez. Az összes többi hozzávalóval, tésztát gyúrunk, majd a hűtőbe tesszük egy fél órára pihenni. Mikor eléggé lehűlt a tészta, akkor lisztezett lapon, nagyon vékonyra kinyújtjuk, és derelye vágóval, keksz nagyságú téglalapokra felvágjuk. 


Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kekszeket, fogpiszkálóval megszurkáljuk, majd a felvert tojásfehérjével megkenjük a kekszeket.

Fűszerrel, vagy sajttal megszórjuk a tetejüket, majd előmelegített sütőben, 170 C-on, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Forrás: illeskriszkonyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése