2013. december 11., szerda

Narancsos, mézeskalácsos keksz

Hozzávalók (kb. 14 darabhoz):

12 dkg liszt
7 dkg cukor
2 dkg puha vaj
1 tojás
negyed teáskanál sütőpor
fél narancs reszelt héja
1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg kandírozott narancshéj
7 dkg mandula

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A vajat és a cukrot egy kanál segítségével összekeverem. Hozzáadom a tojást, és azt is egyenletesen eloszlatom a cukros keverékben. Ezután jöhet a liszt, a sütőpor és a mézeskalács fűszerkeverék. Ezeket is a tálba öntöm, és sima tésztává gyúrom. Végül a puha tésztába belekeverem a mandulát és a narancshéjat is. Vigyázat, ragad! De ne ijedjetek meg tőle, így lesz jó.


Egy sütőtepsit befedek sütőpapírral. A tésztát 3-4 cm átmérőjű hengerré formázom, átteszem a tepsire, és a tetejét kicsit ellapítom. A 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütöm. Miután elkészült, a papírral együtt óvatosan átemelem egy vágódeszkára, pár percig pihenni hagyom, majd egy nagyon éles késsel ujjnyi szeletekre vágom. Ezeket a szeleteket újra a tepsibe teszem, és további 10 percre visszatolom a sütőbe. Ha azt szeretnétek, hogy kicsit puhábbak legyenek a sütik, már akár a 6-7. percben is ki lehet venni őket.


Forrás: citromhabcsok.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése