2013. december 31., kedd

Szilveszteri sajtos-mandulás lóhere keksz

Hozzávalók: 
50 dkg liszt és még amennyit felvesz a gyúrásnál, 
2 kávéskanál sütőpor, 
20 dkg reszelt sajt (egy rész lehet füstölt is),
10 dkg őrölt mandula (dióval is helyettesíthető), 
12 dkg vaj, 
7 dkg fagyos zsír, 
2 tojás, 
2 teáskanál só.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezt követően lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és lóhere formájú szaggatóval kiszaggatjuk. A leeső tésztadarabokat ugyancsak összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk. A lóheréket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 190 fokra melegített sütőben halványpirosra sütjük, kb. 10-15 perc.


(A sütést lényegesen meggyorsítja, ha légkeveréssel tudjuk sütni a kekszeket, ekkor 160 fokon, két tepsivel, kb. 10 perc alatt elkészül 60 db. Majd így járunk el a többi keksszel is.)
Ha a tésztát vékonyabbra nyújtjuk és kicsit pirosabbra sütjük, ropogósabb kekszeket kapunk. Mindenki ízlése szerint süsse.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése