2014. április 28., hétfő

Almás sütikék

Hozzávalók:

60 g cukor vagy ízlés szerint 
vaníliás cukor 
2 tojás
100g margarin
fél csomag sütőpor
2 nagyobb alma
rum aroma 
fahéj
porcukor
apróra vágott, vagy tört dió
250g liszt

Az almákat a gyártás előtt legalább két órával reszeljük le, keverjük hozzá vagy két kanál cukrot, egy kiskanál fahéjat és egy jó kiskanál rumot. Hagyjuk, hogy levet eresszen.
Mielőtt elkezdünk vele dolgozni, facsarjuk ki. A cukrokat (kotoljuk meg, férjemnek kevés volt nekem jó) a tojásokkal összekeverjük. 


Beledolgozzuk a margarint, az almát, a sütőport, lisztet és az előre megpirított diót. Sütőpapíros tepsibe, félkanálnyi halmokat teszünk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Hagyjuk pár percet hűlni, majd szórjuk meg porcukorral


Forrás: kiskonyham.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése