2014. április 24., csütörtök

Rumos-diós keksz

Hozzávalók:

17 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás
5 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
őrölt fahéj
1/2 rumaroma (v. rum)

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, és az őrölt fahéjjal, majd adjuk hozzá a hideg felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.

Amikor már kellően morzsalékos adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, és keverjük alaposan össze.

Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást, és a rumaromát (v. rumot) majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformált golyókat. Ezután mindegyiknek a tetejét kissé nyomjuk le egy villával.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd helyezzük rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.

Rögtön fogyasztható, vagy jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.


Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése