2014. április 8., kedd

Pisztáciás vajas süti


Hozzávalók


1 csésze finomliszt
fél csésze porcukor
¾ csésze olvasztott vaj
fél evőkanál vanília kivonat

Díszíteni:
sótlan natúr pisztácia félbevágva



Elkészítés

1. A vajat a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom a vanília kivonatot, és tovább keverem, majd beleöntöm a lisztet, és óvatosan összedolgozom a tésztát. Épp csak addig gyúrom, amíg összeáll a tészta, így egy lágy, könnyen gyúrható masszát kapok, amit 25-30 percig lefedve hűtőben pihentetek.

2. Evőkanállal kimerek a tésztából, majd korongokat formázok belőle, a közepébe mélyedést készítek, és belehelyezek egy-egy félbevágott pisztáciát. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160 fokra) 10-12 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve sütőlemezen hagyom kihűlni.

Megjegyzés: A fenti mennyiségből kb. 18-20 db sütit kapunk.


Forrás: fincsi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése