2014. április 22., kedd

Gluténmentes sokmagvas keksz

Hozzávalók:

-20 dkg vaj
-14 dkg Nyírfacukor
-1 csom. vaníliás cukor ( ezt is lehet csinálni Nyírfacukorból)
-2 db tojás
-16 dkg gluténmentes liszt ( Schár)
-10 dkg lenmagpehely
-2 evőkanál sütőpor
-1 evőkanál tejföl
-1 evőkanál méz
+ 1-1 marék pirított tökmag-napraforgómag-durvára darált dió-mandula és apróra vágott fekete csoki

Elkészítés:

A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverem és hozzáadom a többi hozzávalókat a végére hagyva a csokit és a magvakat. Kanállal halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl közel mert terül és a tetejét megszórjuk tökmaggal, napraforgómaggal. Gyorsan sül. Dobozban tárolva sokáig eláll.

Forrás: edesenegeszseges.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése