2014. április 30., szerda

Gesztenyés rozskeksz




Hozzávalók:

300 g tk rozsliszt
200 g gesztenyeliszt
4 dl víz
1 dl olivaolaj
4 ek gyümölcscukor / xilit / 30 sztívia csepp
1 cs foszfátmentes borkősütőpor
vanília





A liszteket összekeverjük a sütőporral és a cukorral (ízléstől függően növelhető az adag). Belekaparjuk egy darab vanília belsejét is. Azután hozzáadjuk az olajat, és 3,5 dl vizet. A tésztát összegyúrjuk, a maradék vizet akkor adjuk hozzá, ha a tészta igényli - a liszttől függően. (Nekem kellett a biopontoshoz.)

A tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk kilisztezett deszkán, majd derelye vágóval egyforma téglalapokat vágunk belőle. (Vagy különböző formákat használunk. Én most egyszerűen villával nyomtam bele csíkokat.)

Zsírpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és bő 20 perc alatt közepes lángon megsütjük.


Forrás: biobrigi.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése