2014. április 14., hétfő

Húsvéti narancsos keksz



Hozzávalók / 4 adag


5 dkg cukor
5 dkg margarin (puha, vagy vaj)
1 db tojás
25 dkg liszt
0.5 kávéskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt )
1 evőkanál narancslé




Elkészítés

A sütőt előmelegítjük.
A cukrot a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és krémesre keverjük.
Belekeverjük a sót, a sütőport, a lisztet, majd a narancslevet és a héjat.
Tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük.
Ha kihűlt, tetszés szerint díszítjük.

sütési hőfok: 180°C

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése