2014. április 16., szerda

Birsalmasajtos töltött keksz

Hozzávalók: 

200 g graham- liszt, 
100 g sima liszt, 
50 g őrölt mogyoró vagy mandula,
100 g barna cukor, 
150 g vaj, 
2 tojás, 
1 teáskanál fahéj, 
300-400 g birsalmasajt


Keverjük össze egy tálban a kétféle lisztet, a cukrot, az őrölt mandulát, a fahéjat és a puha vajat.


Adjuk hozzá a tojásokat, gyúrjuk tésztává az egészet.
Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe 1 órára.
Nyújtsuk ki a tésztát, kb. 4 mm-esre, vágjuk 6x6- os négyzetekre.
Minden négyzet közepére fektessünk egy vastagabb darab birsalmasajtot, majd csomagoljuk be. A tészta nagyon könnyen formázható.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejét szórjuk meg barna cukorral vagy szórócukorral, kissé nyomkodjuk is bele a tésztába, hogy megtapadjon.
Előmelegített sütőben 190 fokon süssük arany barnára, kb. 15 perc alatt.
TIPP: Ennél a receptnél fontos, hogy Graham- lisztet, vagy egyéb teljes kiőrlésű lisztet használjunk. Ettől egyrészt szép barna lesz a tészta, másrészt pedig így igazán kekszes, ropogós lesz a végeredmény. A fahéj mennyiségét ne csökkentsük, mert ez az íz fogja kiegészíteni a birsalmasajt aromáját, másrészt ennek is színező hatása van. A fahéj nagyobb mennyiségben használva egészen más ízt képes kölcsönözni a sütiknek, mintha csak kis mennyiségben használná az ember. Érdemes kipróbálni!


Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése