2014. április 4., péntek

Csokis-rozmaringos keksz

Hozzávalók:

300 g liszt
fél zacskó sütőpor
30 g kakaópor (ehhez csak kiváló minőségű jó; én 100 %-os belga kakaóport használtam)
250 g puha, sótlan vaj
125 g kristálycukor
egy teáskanál aprított, friss rozmaring (opcionális, de én melegen ajánlom)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egészen egyszerűen mindent tegyünk egy tálba, és keverjük össze (eleinte fakanállal, majd a legegyszerűbb kézzel), ez nagyon gyorsan megy.
A sütőtepsit borítsuk sütőpapírral. A masszából formázzunk diónyi gombócokat, kissé lapítsuk le, és helyezzük a tepsire. (Ebből a mennyiségből kb. 30 db kekszünk lesz - ez két tepsit jelent.)
15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése