2014. április 3., csütörtök

Zabkorpás-csokoládés keksz





Hozzávalók:

20 dkg margarin
23 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
13 dkg (2 dl) finomliszt
16 dkg (4 dl) zabkorpa
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
1,5 dl főzőtejszín




Elkészítés:

1. A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport meg a sót összekeverjük. A margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük.

2. Vízbe mártott kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire csak 4x4 halmocskát rakunk, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 12 percig sütjük.


Forrás: www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése