2014. április 23., szerda

Diós-sajtos sós keksz


Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg vaj (v. 8 dkg zsír)
15 dkg sajt
5 dkg darált dió
1 tk só
1 db tojás
1/2 cs sütőpor
1-2 ek tejföl

A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd morzsoljuk össze a hideg vajjal (én zsírral morzsoltam össze).


Ezután keverjük hozzá a darált diót és a reszelt sajtot, majd a kissé felvert egész tojást és apránként a tejfölt. (a tejfölt ne tegyük bele egyszerre, mert lehet nem lesz mindre szükség)

Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre.

Pihentetés után vegyük ki a hűtőből a tésztát és lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, majd ízlés szerinti pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a kekszeket.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a kiszúrt kekszeket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt világos zsemleszínűre.

A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket és hűtsük ki egészen.

Száraz, hűvös helyen több napig eltartható.


Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése