2014. április 7., hétfő

Ropogós diós-kókuszos keksz fehér csokoládéval

Hozzávalók:

12 dkg dió
10 dkg fehér csokoládé
8,5 dkg kókuszreszelék
18 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg margarin
13 dkg kristálycukor
1 tojás

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az összedarabolt dió és felkockázott csoki kivételével mindent keverjünk össze egynemű masszává. Ezután már belemehet a csoki és a dió.
A két tenyerünk között gömbölyítsünk nagyobb féldiónyi félgömböket, majd ezeket tegyük sütőpapírral borított tepsire, és süssük kb. 12-14 percig (sütőfüggő), amíg szép aranyszínűek lesznek. 


Fontos: barnára még véletlenül se süssük, ha a szélei barnulnak, és a keksz szép sárgás, vegyük ki.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután kóstolgassuk.

Szerintem karácsonyi gasztroajándéknak is kiváló lehet, én biztos fogok ilyet készíteni... csak meg ne kóstoljam :-)

Forrás: kiflieslevendula.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése