2013. május 24., péntek

Almás-mogyorós zabszelet

Hozzávalók egy kb. 20x30 cm-es tepsihez: 
1 és ½ csésze apró zabpehely, 
½ csésze apró mazsola, 
½ csésze mogyoró, 
½ csésze szezámmag és fenyőmag vegyesen, 
¼ csésze csoki csepp, 
½ csésze almapüré, 
150 ml sűrített tej (tubusos), 
2-3 ek dióolaj

1 csésze = 225 ml de kerekíthetjük 250 ml-re is.

A száraz elemeket keverjük össze az aszalt gyümölccsel, és a csoki cseppel együtt.
Majd keverjük a száraz elemekbe a nedves elemeket.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és egy evőkanál domború részével jól tömörítsük bele a tepsibe.

200 fokos sütőben 20-23 perc alatt süssük készre.
Emeljük ki a sütőpapírral együtt a süteményt, és hűtsük ki.
Kihűlve szeletelhető.
Dobozba zárva napokig eláll.

TIPP: Almapürét egyszerűen úgy készíthetünk, hogy almát pici fahéjjal puhára főzünk, lecsepegtetünk, majd összenyomkodjuk villával. Ehhez a mennyiséghez két kisebb szem savanykás almát használtam fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése