2013. május 6., hétfő

Zöldfűszeres - juhtúrós keksz

Hozzávalók: 
15 dkg liszt, 
másfél kávéskanál sütőpor, 
7 dkg margarin, 
1 tojás, 
7 dkg juhtúró, 
1 evőkanál tejföl, 
kis csokor kapor (lehet szárított vagy sóban eltett is), 
1 evőkanál szárított bazsalikom, só, 
bors; 
a kenéshez két evőkanál tej; 
a szóráshoz: köménymag, lenmag, mák, szezámmag.


Elkészítése: 
a sütőport elkeverjük a liszttel, elmorzsáljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a bazsalikommal és a kaporral. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett tálban egy óráig a hűtőben pihentetjük a tésztát. Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kekszek tetejét megkenjük a tejjel, megszórjuk a magvakkal, előmelegített sütőben, közepes lángon, 10 perc alatt pirosra sütjük.


Forrás: makacskakonyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése