2013. május 2., csütörtök

Baconös-metélőhagymás keksz


Hozzávalók:

230 g finom liszt
70 g kukorica liszt
50 g reszelt füstölt sajt
1,5 teáskanál só
20 dkg hideg vaj
1-2 evőkanál szárított fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál nagyon apróra vágott bacon
hideg víz (amennyit felvesz a tészta)



Elkészítés:

A liszteket összekeverem a sóval és a szárított fokhagymával. A vajat felkockázom és belemorzsolom a lisztes egyvelegbe.
Hozzáadom a többi összetevőt is, átdolgozom és annyi vizet adok még hozzá, amennyitől összeáll a tészta.
A tésztát rúd alakúra formázom (nálam most 2 db lett) és folpackba csomagolom. Pár órára a hűtőszekrénybe teszem, amíg megszilárdul. (Idő hiányba kerülhet a fagyasztóba is.)
A megszilárdult rudakat felszeletelem és szilikonlappal bélelt tepsiben kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése