2013. május 7., kedd

Medvehagymás cookie


Hozzávalók 4 főre

15 dkg friss sajt (krémsajt)
40 dkg liszt
1 tasak instant élesztő
1 tk só
1 dl tej
1 dl étolaj
1 tojás
1 pohár tejföl (20%-os, 150 g)
1 csokor medvehagyma
elkészítés



A medvehagymát megmossuk és felaprítjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval és az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a tejet, az étolajat, a tejfölt, a tojást, és a robotgép dagasztó karjával sima tésztává gyúrjuk.
Hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és a krémsajtot, és beledolgozzuk a tésztába.
A tésztából két kanál segítségével kb. diónyi adagokat halmozunk egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, amit utána enyhén szétlapítunk. 15 percet pihenetjük.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése