2013. május 14., kedd

Mogyoróvajas-csokis sütés nélküli "keksz"

Hozzávalók:

½ bögre tej
2 bögre nádcukor
¼bögre cukrozatlan, sötét kakaópor
110 g vaj
1 bögre mogyoróvaj
3 bögre zabpehely

Két nagyobb tálcára sütőpapírt terítettem.

Egy lábasban jól összekevertem a tejet, a vajat, a cukrot és a kakaót, majd melegíteni kezdtem. Amikor elkezdett forrni, abbahagytam a kevergetést és még másfél percig zavartalanul hagytam rotyogni.

Ezután levettem a tűzről és hozzákevertem a mogyoróvajat majd a zabpelyhet is. Teáskanállal azon melegében a sütőpapírra adagoltam (kicsit terül, hagyjunk közte helyet) majd hideg helyen hűlni hagytam.

Nálunk a hűtőben lakott, oda jártunk rá – de nem sokáig tartott ki

Forrás: www.sajtkukac.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése