2013. május 21., kedd

Tökmagos, csokis cookie

Hozzávalók kb. 14 db kisebb koronghoz: 

117 g csokoládé (én steviás csoki pasztillát használtam), 
15 g vaj, 
1 db M-es tojás, 
50 g finom szemű nádcukor, 
csipet só, 
½ csapott mk vanília őrlemény, 
25 g tökmagliszt, 
10 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 
25 g apró szemű zabpehely, 
1 mk sütőpor


A csokit a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk.
Ha felolvadt, és kéz melegre hűlt, összekeverjük a tojással.
A lisztet, tökmaglisztet, zabpelyhet összekeverjük a cukorral, sóval, vaníliával, és a sütőporral. 



A csokis masszába keverjük a száraz elemeket, majd a hűtőben 30 percet pihentetjük.
A sütőt 170 fokra, légkeverésen előmelegítjük.
Előkészítünk két lapos tepsit, kibéleljük őket sütőpapírral.
A masszából, ami a hűtőben kissé megdermedt, és teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a tepsikre elég nagy távolságra egymástól.
TIPP: Formázás előtt hideg vízbe mártjuk a kanalakat, majd így porciózzuk a masszát. Így nem tapad a kanálra. A tésztahalmokat szintén vizes kanálla kicsit meglapogatjuk.
11 percig sütjük, majd kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Amikor kivesszük a sütőből, még sületlennek tűnhetnek, de semmi esetre se tegyük vissza. Pár perc alatt elnyerik az ideális állagukat.


Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése