2013. május 30., csütörtök

Zabpelyhes-diós keksz



Hozzávalók 45 darabhoz:

- 13 dkg zabpehely
- 15 dkg liszt
- 12 dkg dió
- 13 dkg cukor
- 1 cs. vanília cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- csipet só




Elkészítés:

Ajánlatos kis szemű zabpelyhet használni, de ha nincs csak nagy szemű, mint ahogy nekem is volt, akkor daráljuk le. Nem kell porrá darálni, csak épp, hogy ne legyen olyan nagy szemű.

A diót is durvára őröljük.

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojással és az olvasztott vajjal jól összedolgozzuk.

Kb. 20 percre a hűtőbe tesszük, majd dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk majd egy egyenes, széles talpú pohárral korongokká lapítjuk.

Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Nagyon finom, több napig is eláll. Talán egy pár nap pihenés után még finomabb is. :)


Forrás: abroszra-valo.blogspot.hu

1 megjegyzés: