2013. május 29., szerda

Zabpelyhes-szedres keksz


Hozzávalók kb. 35 darabhoz:


- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg kis szemű zabpehely
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 12 dkg szeder (0,5 dl szederlé)

Elkészítés:

A szedret késes mixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk.

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojással, az átpaszírozott szederrel és az olvasztott vajjal jól összedolgozzuk. Ha netán túl száraznak tűnik, akkor adhatunk hozzá egy kis tejet is.

30 percre a hűtőbe tesszük, majd dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Egy egyenes, széles talpú pohárral korongokká lapítjuk.

Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, várjunk egy pár percet, majd tegyük át egy rácsra hűlni.

Forrás: abroszra-valo.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése