2013. május 16., csütörtök

Tejkaramellás-diós kekszek

Hozzávalók:

-10 dkg hideg vaj
-20 dkg liszt
-1,5 tk sütőpor
-10 dkg barna cukor
-5 dkg dió durvára darálva
-1 tojás
-10 db feldarabolt tejkaramella

A fenti alapanyagokból jól formázható gombócot gyúrtam. Kb. 20-22 darab golyócskát formáztam belőle.


Na, most jön a lényeg, hogy miként lesznek a kekszek ennél szebbek: a sütőt légkeverésen 150 fokra kell előmelegíteni, normál üzemmódban 170 fok lesz a jó, mégpedig kb.18 percen át.
A golyócskákat nem kell túlzottan ellapítani, maradhatnak akár golyók is, de semmiképp ne lapítsuk annyira ki, mint én a fotókon látható példányokat!
Az első tepsinél így jártam el, úgy a karamella nem folyt ki belőlük és jóval puhábbak is maradtak, mint a második próbálkozás.


Forrás: zamatesillat.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése