2013. október 9., szerda

Az évezred csokis kekszei


Hozzávalók:

240 g finomliszt
240 g kenyérliszt
1 és 1/4 tk szódabikarbóna
1 és 1/2 tk sütőpor
1 és 1/2 tk só
283 g vaj
283 g barnacukor
226 g kristálycukor
2 nagy tojás
2 tk vaníliaesszencia
566 g csokoládépasztilla (minimum 60% kakaótartalommal)

A vajat kikavartam a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a vaníliaesszenciát. Beleszitáltam a lisztet és az egyéb adalékokat, végül a csokoládédarabokat. Ahogy összeállt folpackkal lezártam az edényt és betettem a hűtőbe.



Az első számú titok: minimum 24 órát kell pihentetni, hogy az ízek összeérjenek. 36 óra múlva ideális megsütni. (Ezt meg tudom erősíteni: mindig azok a kekszeim sikerültek a legjobban, amire nem volt időm hirtelenjében megsütni és 1-2 napot állt a massza a hűtőben)
Kettes számú titok: Sütés előtt meg kell sózni egy icipicit!!!!

Szóval 36 óra múlva kivettem a cuccot a hűtőből, két tepsit kibéleltem sütőpapírral és olyan 60-70-80 g-os darabokat kanalaztam rájuk. Egyszerre 6 darab fért egy tepsibe. 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütöttem őket. 24 darab lett.
Egy nagy pohár hideg tejjel egészen katartikus élmény volt még langyosan. :-D


Forrás: pakosztos.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése