2013. október 16., szerda

Vaníliás-fehér csokis keksz


Hozzávalók:
140g vaj
175g porcukor
1 tojás
½ teáskanál vanília kivonat
225g rétesliszt
85g vaníliás pudingpor
85g fehér csokoládé
1 csomag vaníliás cukor


1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tegyük a vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot egy robotgépbe és dolgozzuk össze, amíg könnyű és puha krémet apunk. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, és alaposan keverjük össze.

2. Lépés

Szitáljuk össze a lisztet és a pudingport, majd tegyük hozzá a keverékhez és dolgozzuk tovább a tésztát. Legvégül jöhet bele az apróra tört fehér csoki. Alakítsunk a tésztából kis golyókat (mint egy dió) majd helyezzük a sütőpapírra, és nyomkodjuk le finoman az ujjaival. Süssük 12-15 percig, amíg finom, aranybarna színük lesz.

Forrás: receptvaros.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése