2013. október 23., szerda

Hajdinás csokis keksz (glutén és tejmentes)

Hozzávalók:

1 csésze hajdinaliszt
1 csésze mandulaliszt
0,5 csésze burgonya (vagy tápióka) keményítő
1 tk. só
1 csésze barnacukor
0,5 csésze méz
1 ek. vanília kivonat
2 nagy tojás
1 tk. sütőpor
0,5 tk. szódabikarbóna
1 csésze kókusztej
2-3 ek. kókusz vagy rizstej ha szükséges
10 dkg étcsokoládé apró kockára vágva

A csokoládé és a tej kivételével az összes hozzávalót tálba mértem, alaposan összedolgoztam. Ha száraz lenne, akkor kell hozzáadni a tejfélét, nekem nem kívánta a tészta. 

Végül beleforgattam a csokoládé darabokat is.
A tálat letakartam egy fóliával és egy órára hűtőbe tettem.

Kibéleltem két tepsit sütőpapírral, a masszából dió nagyságú gombócokat szakítottam, majd kissé ellapítva a sütőpapírra fektettem.
A sütőt közben előmelegítettem 180 fokra.
12-15 perc alatt sülnek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése