2013. október 10., csütörtök

Duplán diós csokis keksz

Hozzávalók 4 főre

14 dkg dió , ebből 8 dkg darálva, 5 dkg durvára szelve, mindkettő a tésztába
10 dkg liszt
1 dkg cukrozatlan kakaó
10 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg durvára vágott étcsoki
1 egész tojás
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 kk sütőpor
csipet só


Kivesszük a sütőrácsot és begyújtjuk a sütőt 185 fokra (gázsütőnél 4-5-ös fokozat között).
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Puha, olvadt vajba belekeverjük a cukrot, sót, majd a tojással habosra keverjük.
Lisztet, darált és vágott diót, kakaót, szódabikarbónát, sütőport és a felaprított csokit összekeverjük.
Lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket.
Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és kb. 1 cm magas koronggá lapítjuk.
Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 1. pontnál írt hőfokon.
Áttesszük a sütőrácsra kihűlni, ott fog megkeményedni.

sütési hőfok: 185°C


Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése