2013. október 28., hétfő

Csokis-diós zabpehelykeksz

Hozzávalók kb. 45-50 kisebb kekszhez: 

100 g puha vaj, 
100 g cukor (most éppen xukor és nádcukor felesben), 
picurka só, 
1 egész tojás, 
50 g Graham liszt, 
15 g ét kakaópor, 
1 mokkáskanál sütőpor, 
100 g teljes kiőrlésű zabpehely,
maroknyi (30-40 g) felaprított dió,
30 g csokicsepp, 
30 g mazsola.


A sütőt előmelegítem 180-190 °C-ra. A puha vajat alaposan kikeverem a cukrokkal és egy pici sóval, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután elkeverem benne a lisztet, kakaóport és sütőport, végül pedig beleforgatom a többi hozzávalót is.
Vizes teáskanállal apró halmokat rakok a sütőpapíros tepsire, ezeket vékonyra ellapítom. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütöm (figyelős, különben elégős). Zárt dobozban tárolandó.

Forrás: www.egycsipet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése