Hozzávalók egy teljes adaghoz:
25 dkg puha vaj (vagy margarin),
10 dkg nádcukor,
10 dkg házi vaníliás cukor,
2 db tojás,
pici só,
30 dkg Graham liszt,
30 dkg finomliszt,
2 csomag sütőpor,
1-2 evőkanál tej (ha szükséges), továbbá tetszés szerint ízesítők.
Én felezett adagban készítettem, így a kakaóshoz kb. 3 dkg holland kakaóport, a fahéjashoz 1 csapott evőkanál őrölt fahéjat tettem - teljes adagnál ezek a mennyiségek természetesen duplázandók.
Nagyjából ugyanúgy készült, mint a hagyományos darálós keksz. A cukor, vaj és tojások kikeverése után hozzáadtam a Graham lisztet, ezután feleztem az adagot és ekkor dolgoztam a fél adagokba a maradék lisztet, sütőport és ízesítőket. Fél-egy órás pihentetés után ledaráltam :)) a tésztákat és mehettek is a 170-180 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 15 perc alatt készre sültek.
Forrás: www.egycsipet.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése