(8-9 cm átmérőjű) tallérhoz:
10 dkg mandula,
20 dkg zabpehely,
4 dkg kókuszpehely,
2 dkg kókuszreszelék,
6 dkg aszalt vörösáfonya,
6 dkg süthető csokicsepp,
2-2 g sütőpor és szódabikarbóna,
csipet só,
20 dkg puha vaj,
20 dkg nádcukor,
2 tojás,
2 teáskanál vanília eszencia.
A mandulát késes robotgépben felaprítottam, majd hozzáadtam a zabpelyhet és azzal együtt aprítottam tovább. Tálba borítottam a mandulás pelyhet, hozzákevertem a kókuszt, áfonyát, csokit, sütőport, szódát és csipetnyi sót.
A gépbe tettem a vajat és a nádcukrot, néhány perc alatt habosra kevertettem. Hozzáütöttem a tojásokat, vaníliaeszenciát csorgattam bele és tovább habosítottam. A száraz anyagokat összedolgoztam a vajas keverékkel. Sütőpapíros tepsibe diónyi gombócokat formáztam, amiket egy vizes pohár aljával vékonyra lapítottam (számolni kell vele, hogy sütés közben még tovább terülnek). 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütöttem a tallérokat - amíg szép barnás színt kaptak (12-13 perc).
Forrón még puhák, így csak pár perc pihentetés után lehet rácsra tenni a kekszeket.
Forrás: www.egycsipet.hu
A mandulát késes robotgépben felaprítottam, majd hozzáadtam a zabpelyhet és azzal együtt aprítottam tovább. Tálba borítottam a mandulás pelyhet, hozzákevertem a kókuszt, áfonyát, csokit, sütőport, szódát és csipetnyi sót.
A gépbe tettem a vajat és a nádcukrot, néhány perc alatt habosra kevertettem. Hozzáütöttem a tojásokat, vaníliaeszenciát csorgattam bele és tovább habosítottam. A száraz anyagokat összedolgoztam a vajas keverékkel. Sütőpapíros tepsibe diónyi gombócokat formáztam, amiket egy vizes pohár aljával vékonyra lapítottam (számolni kell vele, hogy sütés közben még tovább terülnek). 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütöttem a tallérokat - amíg szép barnás színt kaptak (12-13 perc).
Forrón még puhák, így csak pár perc pihentetés után lehet rácsra tenni a kekszeket.
Forrás: www.egycsipet.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése