2013. október 24., csütörtök

Kókuszos-áfonyás zabtallérok

Hozzávalók 40-50 db 
(8-9 cm átmérőjű) tallérhoz: 
10 dkg mandula, 
20 dkg zabpehely, 
4 dkg kókuszpehely, 
2 dkg kókuszreszelék, 
6 dkg aszalt vörösáfonya, 
6 dkg süthető csokicsepp, 
2-2 g sütőpor és szódabikarbóna, 
csipet só, 
20 dkg puha vaj, 
20 dkg nádcukor,
 2 tojás, 
2 teáskanál vanília eszencia.

A mandulát késes robotgépben felaprítottam, majd hozzáadtam a zabpelyhet és azzal együtt aprítottam tovább. Tálba borítottam a mandulás pelyhet, hozzákevertem a kókuszt, áfonyát, csokit, sütőport, szódát és csipetnyi sót. 
A gépbe tettem a vajat és a nádcukrot, néhány perc alatt habosra kevertettem. Hozzáütöttem a tojásokat, vaníliaeszenciát csorgattam bele és tovább habosítottam. A száraz anyagokat összedolgoztam a vajas keverékkel. Sütőpapíros tepsibe diónyi gombócokat formáztam, amiket egy vizes pohár aljával vékonyra lapítottam (számolni kell vele, hogy sütés közben még tovább terülnek). 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütöttem a tallérokat - amíg szép barnás színt kaptak (12-13 perc).
Forrón még puhák, így csak pár perc pihentetés után lehet rácsra tenni a kekszeket.


Forrás: www.egycsipet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése