2013. október 29., kedd

Gyors őszi keksz - almás zabpelyhes





Hozzávalók: 

20 dkg puha vaj
25 dkg barnacukor
2 tojás
20 dkg liszt
20 dkg apró szemű zabpehely
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk szerecsendió
3 marék durvára vágott, száraz serpenyőben pirított dió
3 marék mazsola
1 nagyobb alma apró kockákra vágva





A sütőt 180 fokra előmelegítem, 2 sütőlapot leterítek sütőpapírral.

A vajat robotgépben habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és alaposan kikeverem. A száraz hozzávalókat összekeverem és fokozatosan a vajas masszához adom éppen csak addig keverve, amíg összeáll a tészta. A végén belekeverem az apró kockákra vágott, megpucolt almát, a mazsolát és a diót. Evőkanálnyi halmokat púpozok a sütőlapra, kanállal kissé lenyomkodom őket és csipetnyi barnacukorral megszórom a tetejét. Egy tepsinyi adag kb. 15 perc alatt sül aranybarnára. 25-30 db kekszet készíthetünk így el.

Forrás: lilafuge.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése