2013. október 1., kedd

Omlós citromos keksz

Hozzávalók 8 főre

12 dkg vaj
20 dkg cukor
0,5 kávéskanál vanília kivonat
1 db tojás
0,5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
28 dkg liszt
0,25 teáskanál sütőpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg porcukor

Elkészítés

A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd fokozatosan a masszához keverjük, és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, ezt követően pedig porcukorban alaposan meghempergetjük őket.
A porcukor bevonatos golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
A sütőben kb. 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta, és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vesszük ki.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése