2013. október 18., péntek

Espresso meringue



Hozzávalók: 

4 tojásfehérje
csipet só
1 csésze(250 ml) kristálycukor!
1/3 tábla min.60%-os csokoládé, apróra vágva
150 gr apróra vágott mogyoró
1 evőkanál nescafé( én kettő evőkanállal tettem bele, hogy nagyon kávés legyen)
2 evőkanál étkezési keményítő

A tojásfehérjéket sóval elkezdtem verni, majd lassanként hozzáadtam a cukrot, tovább verve. A kávét és a keményítőt bele szitáltam, lazán hozzákevertem a mogyoró, a csokoládédarabokat. 




Sütőpapírral bélelt tepsire nyomtam a csókokat egy nylon zacskó segítségével, kellő távolságra egymástól, mert megnőnek. Amit fontos betartani, 150°C-on 30 perc a sütése.


Forrás: fozesfecseg.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése