2013. október 11., péntek

Diétás diós-vaníliás keksz


Hozzávalók 5 főre


350 g teljes kiőrlésű liszt
250 g dió (darált)
300 g gyümölcscukor (izlés szerint lehet kevesebb cukrot is használni.)
4 teáskanál vanília aroma
10 ml mandulaaroma
200 g vaj
2 db tojás



A vajat mikróban vagy gőz felett könnyen kezelhetőre olvasztjuk. Hozzáadjuk a gyümölcscukrot, a vanília és a mandula aromákat. Ezt egy mixerrel addig kavarjuk, míg a cukor elolvad.
A kapott krémhez hozzáadjuk a darált diót, a tojásokat, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztet is. Miután jól elkevertük,minimum egy fél órára hűtőbe tesszük keményedni.
Miután kivettük a masszát a hűtőből, egy lapítódeszkát meglisztezünk, és azon kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra, majd egy pohárral kiszaggatjuk, vagy akár kézzel is kis gombócokat formázhatunk, amiket egy lisztes fakanál segítségével korong formájúra lapítunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 10 perc alatt szép aranyszínűre sütjük őket.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése