2013. október 3., csütörtök

Mokkakeksz

Tészta:
175 g liszt
1-2 kiskanál sütőpor
75 g vaj
1 púpos kiskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
1 tojás

Krém:
100 g porcukor
2 evőkanál keserűkakaópor
50 g vaj

Az instant kávét oldjuk fel a forró vízben.
Keverjük el a lisztet a sütőporral, a puha vajjal, a tojással, legvégül adjuk hozzá a kávét is. Dolgozzuk össze és tegyük be a hűtőbe 20 percre.


Nyújtsuk ki, majd szaggasunk ki belőle korongokat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 10-12 percre.

Készítsük el a krémet. Ehhez keverjük össze a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Két kekszet „ragasszunk” össze a krémmel.


Forrás: gasztrovilag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése