2013. október 21., hétfő

Francia-angol bourbon keksz

Hozzávalók (kb 13 db szendvicskekszhez):

Keksz
50 g vaj
50 g nádcukor
1 evőkanál golden syrup (mézzel helyettesíthető)
110 g liszt
20 g holland kakaópor
csipet só
fél teáskanál szódabikarbóna
kb 5-6 teáskanál tej
fél mokkáskanál vanília esszencia
kistálycukor szóráshoz

Krém
50 g nagyon puha vaj, de nem olvasztott
75 g átszitált porcukor
1 evőkanál holland kakaópor
2-3 mokkáskanál tejszín

A kekszhez az összes hozzávalót egybeöntöm, összegyúrom, majd lisztezett felületen egészen vékonyra, kb 3 mm vastagságúra nyújtom. Kisszaggatom a formákat, sütipecsét segítségével díszítem és egy kevés kristálycukorral meghintem. Akinek nincs sütipecsét a konyhájában, bátran szurkálja meg villával, az is nagyon szép lesz! 160 fokra előmelegített sütőben sütőpapíros tepsin bő 10 perc alatt készülnek el, rácson hűtöm ki.

A csokikrémhez az összes hozzávalót habosra keverem egy tálban, majd amikor kihűltek a kekszlapok, már indulhat is a szendvics gyártás!


Forrás: mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése